Γενικά

Από το 1988 λειτουργεί στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Συμβουλευτική-Ψυχολογική Υπηρεσία, της οποίας ο ρόλος είναι επιβοηθητικός στο εκπαιδευτικό και μορφωτικό έργο των Σχολείων, σε επίπεδο πρωτοβάθμιας ενδοσχολικής προληπτικής και θεραπευτικής ψυχικής υγείας.
Η Υπηρεσία παρέχει ψυχολογική στήριξη στους μαθητές, διευκολύνοντας την ομαλή ανάπτυξή τους και τη θεμελίωση στέρεης προσωπικότητας.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πρόληψη, την έγκυρη διάγνωση και την έγκαιρη ψυχοπαιδαγωγική αντιμετώπιση των δυσκολιών μάθησης και προσαρμογής, καθώς και στην προαγωγή και ενίσχυση της ψυχικής υγείας όλων των μαθητών γενικώς.
Από το 2007, η Υπηρεσία διοργανώνει τις "Ημέρες Δημιουργικότητας" στους μαθητές των Σχολείων με στόχο την εκδήλωση και καλλιέργεια της Δημιουργικής τους Σκέψης.
Παράλληλα, η Υπηρεσία κινείται στην κατεύθυνση της ενημέρωσης των γονέων σε θέματα που αφορούν στην ψυχολογία του παιδιού και του εφήβου.
Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των Σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων, διοργανώνονται ενημερωτικές ομιλίες και απογευματινά σεμινάρια.

Latest Blog Posts

  • 1